Ο κορμός Bûche de Noël δεν είναι απλώς ένα χριστουγεννιάτικο γλυκό, είναι ο πιο διάσημος κορμός των γιορτών. Ο χαρακτηριστικός της κορμός παραπέμπει στο ξύλο που καιγόταν στο τζάκι τις παλιές χειμωνιάτικες νύχτες, ως σύμβολο ζεστασιάς, αφθονίας και συνέχειας. Από τη στιγμή που εμφανίζεται στο γιορτινό τραπέζι, δηλώνει ότι τα Χριστούγεννα έχουν φτάσει.
Η καταγωγή του ανάγεται στη Γαλλία του 19ου αιώνα, όταν οι παραδοσιακοί ξύλινοι κορμοί του χειμώνα άρχισαν να "μεταφράζονται" σε ζαχαροπλαστική μορφή. Με το πέρασμα των δεκαετιών, ο κορμός Bûche de Noël εξελίχθηκε από ένα απλό ρολό παντεσπάνι με σοκολάτα σε ένα γλυκό που δημιουργούν οι ζαχαροπλάστες συνδυάζοντας υφές, αρώματα και τεχνική ακρίβεια.
Σήμερα, παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα χριστουγεννιάτικα γλυκά στον κόσμο. Είτε στην κλασική της εκδοχή με σοκολατένια γκανάζ, είτε σε πιο σύγχρονες παραλλαγές με φρούτα, καφέ ή κάστανο.
Υλικά
Για Τη Κρέμα Σοκολάτας:
- 200 γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
- 180 ml Κρέμα Γάλακτος 35% , καυτή
- 15 γρ. Βούτυρο
Για Το Παντεσπάνι:
- 4 Ασπράδια
- 60 γρ. Ζάχαρη Κρυσταλλική
- 4 Κρόκους
- 60 γρ. Ζάχαρη Κρυσταλλική
- 1 στικ Βανιλίνη
- 80 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 15 γρ. Κακάο
- 1 πρέζα Αλάτι
Για Τη Λευκή Κρέμα:
- 180 γρ. Τυρί Κρέμα
- 30 γρ. Άχνη Ζάχαρη
- 1 στικ Βανιλίνη
- 200 ml Κρέμα Γάλακτος 35%, κρύα
@giorgosgoulass Συνταγή για το διάσημο Χριστουγεννιάτικο κορμό Buche de noel. Αφράτο παντεσπάνι γεμισμένο με λευκή κρέμα και επικαλυμμένο με γκανάς σοκολάτας. 👉Βρείτε αναλυτικά όλες τις συνταγές στο site μου❤️ Υλικά Για Τη Κρέμα Σοκολάτας: 200 γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα, ψιλοκομμένη 180 ml Κρέμα Γάλακτος 35% , καυτή 15 γρ. Βούτυρο Για Το Παντεσπάνι: 4 Ασπράδια 60 γρ. Ζάχαρη Κρυσταλλική 4 Κρόκους 60 γρ. Ζάχαρη Κρυσταλλική 1 στικ Βανιλίνη 80 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 15 γρ. Κακάο 1 πρέζα Αλάτι Για Τη Λευκή Κρέμα: 180 γρ. Τυρί Κρέμα 30 γρ. Άχνη Ζάχαρη 1 στικ Βανιλίνη 200 ml Κρέμα Γάλακτος 35%, κρύα Ingredients For the Chocolate Ganache: 200 g Dark chocolate, chopped 180 ml Heavy Cream, hot 15 g Butter For the sponge cake: 4 egg whites 60 g sugar 4 Egg Yolks 60 g sugar 1 Vanilla stick 80 g Plain-Flour 15 g Cocoa Powder 1 pinch of salt For the White Cream: 180 g Cream Cheese 30 g Powdered sugar 1 Vanilla stick 200 ml Heavy Cream, cold • • • 🍰 #buchedenoel #noel #patisserie #christmas #buche #pastry #dessert #food #desserts #toptags #κορμοςσοκολατας #κορμόςσοκολάτας #yummy #amazing #instagood #instafood #sweet #chocolate #cake #icecream #dessertporn #κορμος #giorgosgoulas ♬ Christmas - Axby
