Τα top μυστικά για αφράτους κουραμπιέδες: Πώς θα πετύχεις το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό

Για να γίνουν οι κουραμπιέδες πραγματικά τέλειοι, χρειάζονται μερικά δοκιμασμένα μυστικά των ζαχαροπλαστών.

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Τα top μυστικά για αφράτους κουραμπιέδες: Πώς θα πετύχεις το αγαπημένο χριστουγεννιάτικο γλυκό iStock
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Οι κουραμπιέδες είναι ίσως το πιο λαχταριστό χριστουγεννιάτικο γλυκό. Αφράτοι, βουτυράτοι, αρωματικοί και πασπαλισμένοι με άχνη, γεμίζουν το σπίτι με τη μυρωδιά των γιορτών. Για να γίνουν όμως πραγματικά τέλειοι, χρειάζονται μερικά δοκιμασμένα μυστικά των ζαχαροπλαστών.

Διαβάστε Επίσης

1. Το καλό βούτυρο κάνει τη διαφορά

Πάντα χρησιμοποιούμε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο εξαιρετικής ποιότητας. Το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε καλά μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Εκεί κρύβεται η χαρακτηριστική, ελαφριά υφή.

2. Χτύπημα… με υπομονή

Το βούτυρο χρειάζεται δυνατό και παρατεταμένο χτύπημα, τουλάχιστον 10–15 λεπτά. Όσο περισσότερο αέρα εγκλωβίσει, τόσο πιο τριφτοί και λουκουμάτοι θα γίνουν οι κουραμπιέδες.

3. Το σωστό αλεύρι

Επιλέγουμε μαλακό αλεύρι, χαμηλό σε πρωτεΐνη. Έτσι αποφεύγουμε να σκληρύνει η ζύμη και πετυχαίνουμε το χαρακτηριστικό "σπάσιμο" μόλις δαγκώνουμε τον κουραμπιέ.

4. Το άρωμα που τους ξεχωρίζει

Ανθόνερο ή ροδόνερο δίνουν το κλασικό άρωμα που όλοι αγαπάμε. Μπορείτε να προσθέσετε και λίγο ξύσμα λεμονιού για μια φρέσκια, διακριτική νότα.

5. Ψήσιμο χωρίς υπερβολές

Ο φούρνος πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος και η θερμοκρασία μέτρια. Οι κουραμπιέδες δεν πρέπει να ροδίσουν – το λευκό τους χρώμα είναι σημάδι ότι ψήθηκαν σωστά.

6. Το καβουρδισμένο αμύγδαλο

Αν τους θέλετε με αμύγδαλα, καβουρδίστε τα ελαφρά. Δίνουν άρωμα και προσθέτουν μια τραγανή πινελιά που απογειώνει τη γεύση.

7. Μπόλικη άχνη, την κατάλληλη στιγμή

Πασπαλίζουμε άχνη όσο οι κουραμπιέδες είναι ακόμη ζεστοί ώστε να κολλήσει ιδανικά. Όταν κρυώσουν, προσθέτουμε άλλη μία γενναία στρώση.

8. Αφήστε τους να ξεκουραστούν

Πριν μετακινήσετε τους κουραμπιέδες, αφήστε τους να κρυώσουν εντελώς. Είναι ευαίσθητοι και χρειάζονται χρόνο για να σταθεροποιηθούν.

Διαβάστε Επίσης