Κέικ με λεμόνι και παπαρουνόσπορο

Μια συνταγή που λατρεύουν πολύ στις βόρειες χώρες της Ευρώπης, εξελίσσεται και γίνεται πιο υγιεινή (για λιγούρες χωρίς τύψεις)!

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Κέικ με λεμόνι και παπαρουνόσπορο istock
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Μια συνταγή που λατρεύουν πολύ στις βόρειες χώρες της Ευρώπης, εξελίσσεται και γίνεται πιο υγιεινή (για λιγούρες χωρίς τύψεις)!

Υλικά

290 γρ. αλεύρι αμυγδάλου

400 γρ. ζάχαρη

2/4 κούπας παπαρουνόσπορο

200 γρ. ηλιέλαιο

60 γρ. μηλόξιδο

240 ml φυτικό γάλα, αμυγδάλου ή σόγιας

3 κ.σ. λεμόνι, ξύσμα

1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας

3 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 κ.γ. αλάτι

Ταχίνι με μέλι για το γλάσο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Λαδώνουμε γενναιόδωρα την φόρμα του κέικ και στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλεύρι. Με προσοχή για να καλύψουμε όλες τις άκρες και σχισμές.

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε μαζί τα ξηρά συστατικά.

Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υγρά συστατικά.

Ρίχνουμε το μείγμα με τα υγρά συστατικά στο μείγμα με τα ξηρά υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα του κέικ και την γεμίζουμε μέχρι τα 3/4.

Χτυπάμε την φόρμα στον πάγκο για να απελευθερωθεί οποιοσδήποτε αέρας έχει εγκλωβιστεί και να γεμίσουν όλες οι σχισμές.

Ψήνουμε για 30 λεπτά ή τρυπάμε το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα, αν βγει καθαρή, είναι έτοιμο.

Το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Ξεφορμάρουμε το κέικ πάνω σε μια πιατέλα.

Περιμένουμε να κρυώσει πριν το καλύψουμε με το ταχίνι.

Πηγή: missbloom.gr

.

Έξυπνα tips, λίστα με απαραίτητα, φανταστικές προτάσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά! Το themamagers.gr βρήκε τα πάντα στα Max Stores, το πιο cool one-stop shop για τα σχολικά είδη των παιδιών και εδώ θα ανακαλύψεις τις καλύτερες επιλογές!

Στα Max Stores βρήκαμε τις τσάντες που θα συνοδεύσουν τα παιδιά όλη τη σχολική χρονιά

διαβασε το Αρθρο

Back to School οδηγός για γονείς: Οργανώσαμε τις πιο εύκολες σχολικές αγορές μαζί με τα Max Stores

διαβασε το Αρθρο
περισσοτερα εδω