Μπες στην κουζίνα και ψήσε λαχταριστές λιχουδιές για να γεμίσεις με αρώματα σε όλο το σπίτι. Δες παρακάτω μια πεντανόστιμη συνταγή για μπισκότα που θα συνοδεύσουν το τσάι ή τον καφέ σου.
Υλικά
ούτυρο
60 γραμμάρια μαύρη ζάχαρη
60 γραμμάρια κρυσταλλική ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι πέρλες σοκολάτας
Για την κρέμα Πανακότα
½ φλιτζάνι γάλα 3 φύλλα ζελατίνης 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη 1 πρέζα αλάτιΕκτέλεση
Για τα κύπελα μπισκότου
Βουτυρώνουμε καλά ένα ταψί για μάφιν. Βάζουμε 2 με 3 κουταλιές της σούπας από τη ζύμη σε κάθε θήκη για μάφιν.
Δεν χρειάζεται να είναι τέλειο, απλά να μην υπάρχουν τρύπες. Βάζουμε το ταψί στην κατάψυξη για λίγο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Βγάζουμε το ταψί από την κατάψυξη και ψήνουμε τα κύπελλα μπισκότου για 10 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο το ταψί και με ένα σφηνάκι, πιέζουμεε προς τα κάτω τα μπισκότα για να τελειοποιήσουμε το σχήμα των κυπέλων μπισκότου.Ψήνουμε τα μπισκότα για 2-5 λεπτά ακόμα.
Βγάζουμε τα μπισκότα από το φούρνο και τα αφήνουμε το να κρυώσουν για λίγα λεπτά στο ταψί πριν τα βγάλουμε