Η γρανίτα είναι το καλύτερο επόμενο πράγμα από το παγωτό. Αν και μοιάζει με σορμπέ, η υφή της είναι διαφορετική. Το σορμπέ είναι πιο απαλό και μπορεί να κοπεί σαν παγωτό. Η γρανίτα είναι τραγανή με θρυμματισμένα κομμάτια πάγου. Εξού και η ονομασία γρανίτα, που ακούγεται σαν "γρανίτης". Η γρανίτα έχει καταγωγή από τη νότια Ιταλία, την περιοχή της Σικελίας. Αυτοί οι κρύσταλλοι πάγου σερβίρονται όλο το χρόνο, αλλά είναι πιο δημοφιλείς το καλοκαίρι, γιατί είναι ένα τέλειο παγωμένο επιδόρπιο για τη ζέστη, ειδικά τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.
Υλικά
1,3 κιλά καρπούζι
⅓ φλιτζάνι ζάχαρη
1 lime, το ξύσμα και τον χυμό του
Εκτέλεση
Κόψε το καρπούζι σε μικρούς κύβους, πέταξε τη φλούδα και αφαίρεσε όσο περισσότερους σπόρια μπορείς.
Τοποθέτησε το ψιλοκομμένο καρπούζι σε ένα μπολ και βάλε το στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει τελείως.
Ξύσε τη φλούδα του lime και στη συνέχεια κόψε το στη μέση και στύψε το χυμό.
Πρόσθεσε το κατεψυγμένο καρπούζι, 1/3 φλιτζανιού ζάχαρη, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό στο μπλέντερ. Στη συνέχεια ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίξε το μείγμα σε μπολ και τοποθέτησε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον δύο ώρες. Ενδιάμεσα σε αυτό το διάστημα των 2 ωρών, βγάζε το μπολ από την κατάψυξη και σπάζε το μείγμα του καρπουζιού κάθε 30-40 λεπτά. Την 3η ή 4η φορά θα έχεις τη γρανίτα σου.
Σέρβιρε με λίγο δυόσμο και απόλαυσέ τη!
Πηγή: Shape.gr