Τα φρούτα είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας ισορροπημένης διατροφής, όχι μόνο επειδή είναι φυσικά γλυκά και γευστικά, αλλά και γιατί αποτελούν πηγή πολύτιμων βιταμινών, ιχνοστοιχείων, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών. Ωστόσο, πολλές φορές έχουμε αναρωτηθεί: ποια είναι η κατάλληλη ώρα να τα καταναλώνουμε; Οι μαμάδες συνήθως τα φέρνουν μετά το γεύμα. Το ίδιο φαίνεται να υποστηρίζει και το savoir faire ενός επίσημου γεύματος. Πόσο δίκιο έχουν όμως;
Τρώγοντας φρούτα μετά το γεύμα: Μια συνήθεια που θέλει προσοχή
Αρκετοί καταναλώνουν φρούτα αμέσως μετά το κυρίως γεύμα πιστεύοντας ότι "βοηθούν στην πέψη". Στην πραγματικότητα, αυτό μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα:
Δυσπεψία και φούσκωμα: Τα σάκχαρα των φρούτων δεν απορροφώνται εύκολα όταν το στομάχι είναι ήδη γεμάτο, οδηγώντας σε ζύμωση και παραγωγή αερίων.
Αίσθημα βάρους: Οι φυτικές ίνες των φρούτων απορροφούν υγρά, αυξάνοντας τον όγκο τους στο στομάχι και προκαλώντας δυσφορία.
Κίνδυνος υπερβολής: Μετά από ένα πλήρες γεύμα, η προσθήκη φρούτων μπορεί να οδηγήσει σε υπερκατανάλωση θερμίδων, κάτι που δεν βοηθά ιδιαίτερα όσους προσπαθούν να διαχειριστούν το βάρος τους.