Οι κουραμπιέδες λαδιού είναι μια υπέροχη παραλλαγή που ξεχωρίζει για τη θρυμματιστή υφή και το άρωμα. Η χρήση ελαιολάδου αντί για βούτυρο δίνει ένα πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει μια αυθεντική, παραδοσιακή γεύση.
Είναι μια ιδανική επιλογή για όσους αποφεύγουν τα ζωικά προϊόντα ή απλά θέλουν ένα πιο light γλύκισμα.
θα χρειαστείς λίγα βασικά υλικά, σωστές αναλογίες και καλό ηλιέλαιο. Το αποτέλεσμα είναι αφράτοι, αρωματικοί κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα. Το μυστικό βρίσκεται στη σωστή ανάμειξη και στο προσεκτικό ψήσιμο, ώστε το ζυμάρι να παραμείνει τρυφερό και να μην στεγνώσει.
Υλικά
70γρ. αμύγδαλο
200γρ. ηλιέλαιο
100γρ. χυμό πορτοκαλιού
150γρ. ζάχαρη αχνη
2 βανιλίνες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ, μαγειρική σόδα
500γρ. αλεύρι γ.ο.χ
Εκτέλεση
@livekitchen Δεν έχω ξαναφάει πιο Νόστιμους Κουραμπιέδες Λαδιού!! Πείτε μου στα σχόλια εσείς έχετε φτιάξει ποτέ?? #yummy #f52grams #thessaloniki #foryou #chef #recipes #5minuterecipes #kourampiedes #eleni #eleni #chef #f52grams #homebaker #homebaking #f52grams#feedfeed #desserts #cakechef #kourampiedes ♬ πρωτότυπος ήχος - LiveKitchen
