Σοκολατένιοι κουραμπιέδες: Η Χριστουγεννιάτικη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις

Δες πώς θα φτιάξεις την πιο λαχταριστή γιορτινή παραλλαγή... σοκολατένιους κουραμπιέδες!

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Σοκολατένιοι κουραμπιέδες: Η Χριστουγεννιάτικη συνταγή που πρέπει να δοκιμάσεις iStock
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Οι κουραμπιέδες είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά των Χριστουγέννων, συνδεδεμένοι με γλυκά, οικογενειακά πρωινά και το άρωμα του φρεσκοψημένου βουτύρου. Γιατί, όμως, να ετοιμάσεις μόνο παραδοσιακούς κουραμπιέδες ενώ μπορείς να τους κάνεις και σοκολατένιους; 

Σε αυτή τη συνταγή που προτείνει η Madame Ginger, το κλασικό χριστουγεννιάτικο γλυκό αποκτά μια σοκολατένια γεύση από το κακάο ενώ διατηρεί τη βουτυράτη, αφράτη υφή του παραδοσιακού κουραμπιέ.

Είναι τραγανοί απ’ έξω και "μαλακοί" στο εσωτερικό, ενώ η ζάχαρη άχνη έρχεται να δέσει αρμονικά με τη σοκολάτα. 

Υλικά

150 γρ. αμύγδαλα λευκά

400 γρ. βούτυρο γάλακτος

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200 γρ. αλεύρι μαλακό

1/2 κ.γ. baking powder

30 γρ. κονιάκ

150 γρ. στιγμιαίο ρόφημα κακάο & έξτρα για το πασπάλισμα

ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

1)Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε για 4-5 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190oC. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

2) Σε μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός για1-2 λεπτά το βούτυρο να αφρατέψει.

3) Προσθέτουμε τα 2 άλευρα, το μπέικιν πάουντερ, το κονιάκ και το στιγμαίο ρόφημα κακάο και ανακατεύουμε να γίνει μαλακή ζύμη.

4) Σπάμε τα αμύγδαλα σε γουδί και τα προσθέτουμε στη ζύμη, ανακατεύοντας να ενσωματωθούν.

5) Πλάθουμε μικρούς κουραμπιέδες και τους απλώνουμε σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα.

6) Τους πατάμε ελαφρά με τον αντίχειρά μας.

7) Ψήνουμε τους κουραμπιέδες σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC για 30 λεπτά.

8) Όσο είναι ζεστοί τους πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη άχνη και στιγμαίο ρόφημα κακάο.

9) Τους μεταφέρουμε σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με έξτρα ζάχαρη άχνη και στιγμαίο ρόφημα κακάο.

 

Διαβάστε Επίσης