Μαλακά μπισκότα από αμυγδαλόπαστα

Θέλεις να απολαύσεις ένα γλυκό χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη; Τότε η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για εσένα.

ΓΡΑΦΕΙ: The Mamagers Team -
Μαλακά μπισκότα από αμυγδαλόπαστα
Ο σύνδεσμος αντιγράφηκε στο πρόχειρο

Θέλεις να απολαύσεις ένα γλυκό χωρίς αλεύρι και χωρίς γλουτένη; Τότε η παρακάτω συνταγή είναι ιδανική για εσένα.

Υλικά

  • 200 γρ. αμυγδαλόπαστα (ή αλλιώς μάρτσιπαν - βρίσκουμε σε μεγάλα σουπερμάρκετ και σε ντελικατέσεν, αλλά αναζητάμε αυτή που είναι κατάλληλη για γέμιση, όχι για επικάλυψη και διακόσμηση)
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 τεμ. ασπράδι αυγού
  • 50 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, λιωμένη σε μπεν μαρί
  • φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Αν δεν βρούμε αμυγδαλόπαστα, μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας (Δείτε τη συνταγή για μάρτσιπαν βήμα-βήμα). Κόβουμε την αμυγδαλόπαστα σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο μίξερ μαζί με τη ζάχαρη και το ασπράδι αυγού. Τα ανακατεύουμε με το φτερό μέχρι να γίνει ένα μαλακό ομοιογενές μείγμα και προσθέτουμε και τη λιωμένη κουβερτούρα. Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα κορνέ με φαρδύ στόμιο (ίσιο με δοντάκια) και σχηματίζουμε μπισκότα σε σχήματα της αρεσκείας μας πάνω σε μία λαδόκολλα. Γαρνίρουμε με λίγα φιστίκια Αιγίνης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 12 λεπτά περίπου.

Πηγή: missbloom.gr
.

Έξυπνα tips, λίστα με απαραίτητα, φανταστικές προτάσεις που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά! Το themamagers.gr βρήκε τα πάντα στα Max Stores, το πιο cool one-stop shop για τα σχολικά είδη των παιδιών και εδώ θα ανακαλύψεις τις καλύτερες επιλογές!

Στα Max Stores βρήκαμε τις τσάντες που θα συνοδεύσουν τα παιδιά όλη τη σχολική χρονιά

διαβασε το Αρθρο

Back to School οδηγός για γονείς: Οργανώσαμε τις πιο εύκολες σχολικές αγορές μαζί με τα Max Stores

διαβασε το Αρθρο
περισσοτερα εδω