Αν υπάρχει ένα γλυκό που συνδυάζει απλότητα, φινέτσα και ιταλική γεύση, αυτό είναι το τιραμισού.
Λίγα υλικά και αποτέλεσμα που εντυπωσιάζει. Η βελούδινη κρέμα μασκαρπόνε, το άρωμα του καφέ και το κακάο στην επιφάνεια δημιουργούν ένα γλυκό που δύσκολα μένει στο ψυγείο για πάνω από μια μέρα.
Αυτή η συνταγή είναι η πιο εύκολη και γρήγορη εκδοχή του κλασικού τιραμισού, χωρίς αυγά, χωρίς άγχος, έτοιμη χωρίς κόπο!
Υλικά
- 4 κουταλιές στιγμιαίο καφέ ή εσπρέσο
- 4 κουταλιές ζάχαρη
- 400 ml νερό
- 50 ml κονιάκ
- 150 γρ άχνη ζάχαρη
- 400 ml κρέμα γάλακτος
- 2 βανίλιες
- 400 γρ μασκαρπονε ή τυρί κρέμα
- 1½ πακέτα σαβουαγιάρ
- Κακάο
Εκτέλεση
-Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι για το γλυκό μας. Παίρνουμε ένα μπολάκι και διαλύουμε τον καφέ με την ζάχαρη στο ζεστό νερό. Στην πορεία αρωματίζουμε με το κονιάκ.
-Κατόπιν συνεχίζουμε με την κρέμα. Χτυπάμε την ζάχαρη με την κρύα κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες με ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει σαντιγί.
-Κατόπιν, ενσωματώνουμε το μασκαρπονε ή τυρί κρέμα.
-Συνεχίζουμε και βουτάμε τα σαβουαγιάρ στον σιρόπι με τον καφέ από το πρώτο βήμα και κάνουμε μία στρώση με αυτά σε ταψί 35×23 εκατοστών.
-Απλώνουμε την μισή κρέμα από πάνω και σκεπάζουμε ξανά με μία δεύτερη στρώση σαβουαγιάρ, που έχουμε επίσης βουτήξει στον καφέ.
-Βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο.
-Τέλος, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, για να σφίξει το γλυκό μας.
@xrysessyntages_gr Εύκολο Τιραμισού στο τσακ μπαμ, με γεύση όνειρο! Υλικά 4 κουταλιές στιγμιαίο καφέ ή εσπρέσο 4 κουταλιές ζάχαρη 400 ml νερό 50 ml κονιάκ 150 γρ άχνη ζάχαρη 400 ml κρέμα γάλακτος 2 βανίλιες 400 γρ μασκαρπονε ή τυρί κρέμα 1½ πακέτα σαβουαγιάρ Κακάο Εύκολο Τιραμισού στο τσακ μπαμ, με γεύση όνειρο! Εκτέλεση Ξεκινάμε φτιάχνοντας το σιρόπι για το γλυκό μας. Παίρνουμε ένα μπολάκι και διαλύουμε τον καφέ με την ζάχαρη στο ζεστό νερό. Στην πορεία αρωματίζουμε με το κονιάκ. Κατόπιν συνεχίζουμε με την κρέμα. Χτυπάμε την ζάχαρη με την κρύα κρέμα γάλακτος και τις βανίλιες με ένα μίξερ μέχρι το μείγμα να γίνει σαντιγί. Κατόπιν, ενσωματώνουμε το μασκαρπονε ή τυρί κρέμα. Συνεχίζουμε και βουτάμε τα σαβουαγιάρ στον σιρόπι με τον καφέ από το πρώτο βήμα και κάνουμε μία στρώση με αυτά σε ταψί 35×23 εκατοστών. Έπειτα, απλώνουμε την μισή κρέμα από πάνω και σκεπάζουμε ξανά με μία δεύτερη στρώση σαβουαγιάρ, που έχουμε επίσης βουτήξει στον καφέ. Στην συνέχεια, βάζουμε την υπόλοιπη κρέμα και πασπαλίζουμε με κακάο. Τέλος, βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, για να σφίξει το γλυκό μας. #syntages #greek #chef #yummy #delicious #recipes #instafood #foodstagram #instacooking #foodie #homemade #xrysessyntages #xrysesyntages #food #recipes #tastyfood #tasty #syntages #greek #chef #Μαγειρική #Φαγητό #Γαστρονομία #greekfood #ζαχαροπλαστική
♬ Inspirational - neozilla