Τίποτα δεν προετοιμάζει καλύτερα το σπίτι για τις γιορτές από το άρωμα των φρεσκοψημένων gingerbread cookies. Το μείγμα των μπαχαρικών - τζίντζερ, κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο -σε κάνει να νιώθεις πως οι γιορτές έχουν ήδη αρχίσει.
Αυτά τα μπισκότα είναι παιχνιδιάρικα και ταυτόχρονα κομψά, ιδανικά για δώρο αλλά και για τα παιδιά.
Η διαδικασία παρασκευής τους είναι απλή. Ένα ζυμάρι που πρέπει να ξεκουραστεί, λίγη φαντασία στη διακόσμηση και χριστουγεννιάτικα κουπ-πατ για τέλειο αποτέλεσμα!
Υλικά
- 150 γραμ. βούτυρο.
- 150 γραμ. καστανή ζάχαρη.
- 150 γραμ. μέλι.
- Ένα αυγό.
- Μία βανίλια.
- Μία κουταλιά της σούπας τριμμένο Τζίντζερ.
- Ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο.
- Μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο.
- Κανέλα.
- 400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα.
- 350 γραμ. ζάχαρη άχνη.
- 70 ML νερό.
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ προσθέτω το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το αυγό, την βανίλια, το Τζίντζερ, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Ανακατεύω πολύ καλά με ένα μίξερ.
Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι, και την μαγειρική σόδα.
Ζυμώνω καλά την ζύμη και την τυλίγω με διαφανή μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 3-4 ωρες.
Μόλις βγει την βάζω ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγω με τον πλάστη να έχει πάχος περίπου 2 cm. Σχηματίζω τα μπισκοτάκια μου.
Τα ψήνω στους 200 για 8 με 10 λεπτά. Μόλις βγουν τ’ αφήνω να κρυώσουν. Ετοιμάζω το γλάσο.
Σε ένα Μπολ βαζω τη ζάχαρη άχνη και το νερό.
Τα ανακατεύω καλά με ένα σύρμα.
Βάζω το γλάσο σε ένα στυλό μαγειρικής και στολίζω τα μπισκότα μου.
Αυτό είναι προαιρετικό καθώς τρώγονται και σκέτα.
@e.tzani Gingerbread cookies!!!! Και μοσχομυρίζει όλο το σπίτι Χριστούγεννα!! Είχα βέβαια και τον καλύτερο βοηθό ,τον μεγάλο γιο μου τον δυόμιση ετων Παναγιωτάκη ❤️ Υλικα: 150 γραμ. βούτυρο. 150 γραμ. καστανή ζάχαρη. 150 γραμ. μέλι. Ένα αυγό. Μία βανίλια. Μία κουταλιά της σούπας τριμμένο Τζίντζερ. Ένα κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο. Μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο. Κανέλα. 400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα. 350 γραμ. ζάχαρη άχνη. 70 ML νερό. Εκτελεση: Σε ένα Μπολ προσθέτω το βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το αυγό, την βανίλια, το Τζίντζερ, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα. Ανακατεύω πολύ καλά με ένα μίξερ. Στη συνέχεια προσθέτω το αλεύρι, και την μαγειρική σόδα. Ζυμώνω καλά την ζύμη και την τυλίγω με διαφανή μεμβράνη και την βάζω στο ψυγείο για 3-4 ωρες. Μόλις βγει την βάζω ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και την ανοίγω με τον πλάστη να έχει πάχος περίπου 2 cm. Σχηματίζω τα μπισκοτάκια μου. Τα ψήνω στους 200 για 8 με 10 λεπτά. Μόλις βγουν τ’ αφήνω να κρυώσουν. Ετοιμάζω το γλάσο. Σε ένα Μπολ βαζω τη ζάχαρη άχνη και το νερό. Τα ανακατεύω καλά με ένα σύρμα. Βάζω το γλάσο σε ένα στυλό μαγειρικής και στολίζω τα μπισκότα μου. Αυτό είναι προαιρετικό καθώς τρώγονται και σκέτα!! Έτοιμα!! #ging#gingerbreadk#cookiesi#christmasg#gingeri#recipeτ#συνταγησ#χριστουγεννασ#μπισκοτα ♬ Christmas - neozilla
